Glutensiz Ispanaklı Çilekli Kek Tarifi
Glutensiz Ispanaklı Çilekli Kek tarifi: Glutensiz Ispanaklı Çilekli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Ispanaklı Çilekli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Glutensiz Ispanaklı Çilekli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy yumurta
- 50 gram hindistan cevizi şekeri
- 2 yemek kaşığı tereyağı (35 gr)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı süt (165 ml)
- 2 çay bardağı ıspanak püresi
- 5 yemek kaşığı badem unu (75 gr)
- 5 yemek kaşığı hindistan cevizi unu (75 gr)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ispanak püresi:
- 1 su bardağı su
- 4 kök ıspanak dalı
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı mascarpone peyniri
- 1,5 yemek kaşığı bal
Glutensiz Ispanaklı Çilekli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, Hindistan cevizi şekeri ile tel çırpıcı ile çırpılır. Eritilen tereyağı, sıvı yağ, süt ve ıspanak püresi eklenip karıştırılır.
- Badem, Hindistan cevizi unu, kabartma tozu ve vanilya eklenip iyice karıştırılır. Çilek parçaları da eklenip yağlı kağıt serili fırın kalıbına yayılır.
- Ben 25*11,5 çapında baton kalıp kullandım bu nedenle pişme sürem uzun sürdü, içinin pişmesi için. Daha ince pişirilirse daha kısa sürede pişecektir.
- En üstüne de bir kaç parça çilek daha eklenir. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 50 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan ve iyice soğuyan kek ikiye kesilir ve arasına balla karıştırılmış mascarpone peyniri sürülür. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Glutensiz Ispanaklı Çilekli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Püresi için ıspanakları su ile blenderdan geçirin ve hazır edin.