Glutensiz Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Glutensiz Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi: Glutensiz Havuçlu Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Havuçlu Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Glutensiz Havuçlu Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı yulaf unu
- 1 çay bardağı laktozsuz süt
- 3 adet orta boy havuç (çok ince rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz (arzuya göre)
Krema için:
- 1 su bardağı laktozsuz süt
- 1 yemek kaşığı glutensiz un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Glutensiz Havuçlu Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri bir kapta çırpın.
- Ardından yulaf unu, laktozsuz süt, rendelenmiş havuç, karbonat, vanilya, tarçın ve dilerseniz cevizi ekleyip güzelde çırpın.
- Karışımı iyice yağladığınız tart kalıbına yayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-30 dakika pişirin.
- Fırından çıkan keki yarım bardak laktozsuz süt ile ıslatın ve soğumaya bırakın.
- Diğer yandan küçük bir tencerede krema malzemelerini çırparak ağır ateşte pişirin.
- Krema kaynamaya başladığında altını kapatıp 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarıp krema sıcakken üzerine dökün.
- Buzdolabında 2 saat bekledikten sonra servise hazır. Üzerini erittiğiniz bitter çikolata veya cevizle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.