Glutensiz Fıstık Ezmeli Tart Tarifi
Glutensiz Fıstık Ezmeli Tart tarifi: Glutensiz Fıstık Ezmeli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Fıstık Ezmeli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Glutensiz Fıstık Ezmeli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Taban İçin:
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çiğ fındık
- 5 yemek kaşığı badem unu
- 1 yemek kaşığı su
Krema İçin:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 4 yemek kaşığı badem unu
Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 tatlı kaşığı incir özü
- 3-4 yemek kaşığı su (Karamel kıvamı alana kadar)
Süs İçin:
- 1 avuç kavrulmuş fındık
- 1 yemek kaşığı kakao
Glutensiz Fıstık Ezmeli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Alt taban için üzüm ve fındıkları rondodan geçirip diğer malzemeleri ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Tart hamurumuzu tart kalıbının tabanına yerleştiriyoruz.
- Krema için gerekli malzemeleri bir kasede çırpıp, tabanın üzerine döküp yayıyoruz ve dondurucuda biraz dinlendiriyoruz.
- Üzeri için sos malzemelerini kasede çırpıp üzerine döküyoruz ve tartı dilediğimiz gibi süsleyip, dondurucuda çok az katılaşana kadar dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Glutensiz Fıstık Ezmeli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Kuru üzüm yerine; gün kurusu, çiğ fındık yerine; ceviz/fıstık, badem unu yerine; Hindistan cevizi unu/ fındık unu, pekmez yerine; bal/keçiboynuzu özü, fıstık ezmesi yerine; tahin/ fındık ezmesi, incir özü yerine; pekmez kullanabilirsiniz.