Glutensiz Ev Yapımı Makarna Tarifi
Glutensiz Ev Yapımı Makarna tarifi: Glutensiz Ev Yapımı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Ev Yapımı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Glutensiz Ev Yapımı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı mısır unu
- 1/2 su bardağı glutensiz un
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 yemek kaşığı su
Glutensiz Ev Yapımı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Glutensiz un ve mısır ununu derin bir kapta karıştırın.
- Unun ortasını elinizle açıp yumurtayı kırın.
- Karışıma su ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın. Biraz yapışkan bir makarna hamuru elde etmelisiniz.
- Hamuru eşit büyüklükte dört parça halinde kesin.
- Üç parça hamuru nemli bir bezle kurumaması için sarın.
- Bir parçayı oklava ile açıp her iki tarafını da bolca unlayın.
- Daha sonra şeritler halinde kesin, biraz un serpin ve 10-15 dakika kurumaya bırakın.
- Kuruduktan sonra, bir tutam tuz ve zeytinyağı eklediğiniz kaynar suya atarak 9-10 dakika haşlayın.
- En sevdiğiniz sosu ekleyin. Afiyet olsun.