Glutensiz Ev Yapımı Granola Tarifi
Glutensiz Ev Yapımı Granola tarifi: Glutensiz Ev Yapımı Granola için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Ev Yapımı Granola nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Glutensiz Ev Yapımı Granola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram glutensiz yulaf ezmesi
- 4-5 yemek kaşığı üzüm pekmezi (bal ya da agave şurubu)
- 1 büyük su bardağı çiğ kuru yemiş (dilediğiniz türden ve iri doğranmış)
- 1 büyük su bardağı kuru meyve karışımı (dilediğiniz türden)
Glutensiz Ev Yapımı Granola tarifi nasıl yapılır?
- Fırını önceden 70 dereceye ısıtın ve geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- Büyük bir karıştırma kabında yulaf ve pekmezi (bal veya agave) karıştırın. Kullandığınız ürünün yulafın tamamına eşit dağıldığından emin olun.
- Karışımı tepsiye dökün ve bir kaşık yardımıyla düz bir tabaka halinde yayın ve fırına verin.
- 10-15 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Yarısında fırını açıp yulafın üstüyle altı eşit pişmesi için karıştırabilirsiniz. Soğudukça daha da kıtırlaşacaktır.
- Granolanızı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Doğradığınız kuruyemişleri ve kuru meyveleri (isterseniz çikolata, tarçın veya hindistancevizi) ekleyip karıştırın. Karışımı kavanozlayın.
Glutensiz Ev Yapımı Granola tarifinin püf noktası nedir?
1- 2 hafta boyunca kavanozda oda sıcaklığında bir kavanozda saklayabilirsiniz. Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır.