Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Glutensiz Ev Yapımı Granola Tarifi

Glutensiz Ev Yapımı Granola

Glutensiz Ev Yapımı Granola Tarifi

Glutensiz Ev Yapımı Granola tarifi: Glutensiz Ev Yapımı Granola için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Ev Yapımı Granola nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Glutensiz Ev Yapımı Granola yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram glutensiz yulaf ezmesi
  • 4-5 yemek kaşığı üzüm pekmezi (bal ya da agave şurubu)
  • 1 büyük su bardağı çiğ kuru yemiş (dilediğiniz türden ve iri doğranmış)
  • 1 büyük su bardağı kuru meyve karışımı (dilediğiniz türden)

Glutensiz Ev Yapımı Granola tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını önceden 70 dereceye ısıtın ve geniş bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Büyük bir karıştırma kabında yulaf ve pekmezi (bal veya agave) karıştırın. Kullandığınız ürünün yulafın tamamına eşit dağıldığından emin olun.
  • Karışımı tepsiye dökün ve bir kaşık yardımıyla düz bir tabaka halinde yayın ve fırına verin.
  • 10-15 dakika altın rengi olana kadar pişirin. Yarısında fırını açıp yulafın üstüyle altı eşit pişmesi için karıştırabilirsiniz. Soğudukça daha da kıtırlaşacaktır.
  • Granolanızı fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Doğradığınız kuruyemişleri ve kuru meyveleri (isterseniz çikolata, tarçın veya hindistancevizi) ekleyip karıştırın. Karışımı kavanozlayın.

Glutensiz Ev Yapımı Granola tarifinin püf noktası nedir?

1- 2 hafta boyunca kavanozda oda sıcaklığında bir kavanozda saklayabilirsiniz. Kalori hesabı bir kavanoz için yapılmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025