Glutensiz Dereotlu Poğaça Tarifi
Glutensiz Dereotlu Poğaça tarifi: Glutensiz Dereotlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Dereotlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet küçük boy
Glutensiz Dereotlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı nohut unu
- 1/3 çay bardağı zeytinyağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/2 demet dereotu (kıyılmış)
- 1 kase beyaz peynir (veya tulum peyniri)
Glutensiz Dereotlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Malzemelerin hepsini bir karıştırma kabında karıştırın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Glutensiz Dereotlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
1 porsiyon 2 adet olarak hesaplanmıştır.