Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi
Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi: Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram glutensiz un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta (birinin sarısını ayrı bir kaseye alalım poğaçaların üstüne sürmek için)
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 kase beyaz peynir
- 1/2 demet dereotu
- 1 tutam tuz
Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Peynir hariç bütün malzemeleri bir büyük kaseye alın ve iyice yoğurun.
- Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra poğaçalara şekil vermeye başlayabiliriz.
- Bir minik beze yapıp elimizin üstünde onu düzleştiriyoruz. Ortasına peynir koyduktan sonra hamuru kapatıyoruz.
- Tepsiye dizdiğimiz poğaçalara kenara ayırdığımız yumurta sarısını sürüyoruz. (ben genelde yumurta sarısına iki çorba kaşığı kadar süt ekliyorum)
- Fırında üzerileri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Glutensiz Dereotlu Peynirli Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi fırına göre birkaç dakika fark edebilir.