Glutensiz Çilekli Crumble Tarifi
Glutensiz Çilekli Crumble tarifi: Glutensiz Çilekli Crumble için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Çilekli Crumble nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Glutensiz Çilekli Crumble yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Crumble harcı için:
- 1 su bardağı çiğ badem (öğütülmüş)
- 1 su bardağı çiğ fındık (öğütülmüş)
- 1 su bardağı hindistan cevizi unu
- 1 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
- 1 su bardağı dut şekeri
- 1 adet yumurta
- 80 gram tereyağı (eritilmiş)
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Çilekli iç için:
- 600 gram çilek
- 200 gram karadut
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
- 1/2 çay bardağı file fındık
Glutensiz Çilekli Crumble tarifi nasıl yapılır?
- Crumble harcı için olan bütün malzemeleri karıştırın.
- Harcın 3/4 ünü yağlı kağıt serili fırın kabına yerleştirin.
- Üzerini iyice bastırarak sıkıştırın.
- Üzerine çilekli iç harcını dökün.
- Ayırdığınız crumble harcını çilekli kısmın üzerine dökün ve file fındıkları da üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
- Ardından fırından çıkarıp soğumaya bırak soğuduktan sonra dilimleyerek üzerine ister dondurma koyarak ister şekersiz çikolata eritip dökerek servis edebilirsiniz.
Glutensiz Çilekli Crumble tarifinin püf noktası nedir?
20x 20 fırın kalıbı kullandım sizde o ölçülerde veya o ölçülere yakın bir fırın kalıbı kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız.
Glutensiz Çilekli Crumble tarifi için servis önerisi
Bir yaz tatlısı olarak çok hafif ve pratik bir tatlı. Eğer şeker ile bir probleminiz yoksa dondurma çok yakışacaktır. Ayrıca şekersiz bitter çikolatayı veya beyaz çikolatayı eritip üzerinde gezdirerek de servis edebilirsiniz.