Glutensiz Çikolata Parçalı Kurabiye Tarifi
Glutensiz Çikolata Parçalı Kurabiye tarifi: Glutensiz Çikolata Parçalı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Çikolata Parçalı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 adet
Glutensiz Çikolata Parçalı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı tahin (120 ml.)
- 1/3 su bardağı pudra şekeri (ya da esmer şeker) (100 gram)
- 1/2 su bardağı glutensiz yulaf ezmesi
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 paket vanilin
- 1 paket bitter çikolata (80gram)
- 1/2 su bardağı fındık
Glutensiz Çikolata Parçalı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tahini ve yumurtayı 2-3 dakika elde çırpın. Katı ve pürüzsüz bir kıvam almaya başlayacaktır.
- Daha sonra içine şekeri ve vanilini ekleyerek 2 dakika daha çırpın.
- Son olarak yulafı, çikolata parçacıklarını ve fındıkları ekleyip karıştırın.
- Fırını 180ºC ‘ye önceden ısıtın. Karışımı 9 parçaya bölerek pişirme kağıdına yerleştirin.
- 8 dakika pişirip fırından alın ve 15 dakika dışarıda dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun!
Glutensiz Çikolata Parçalı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Bitter çikolata yerine beyaz çikolata veya sütlü çikolata da kullanabilirsiniz. Çikolatayı ve fındıkları iri parçalar halinde karışıma eklerseniz kurabiyeniz daha lezzetli olacaktır.