Glutensiz Böğürtlenli Yulaf Kek Tarifi
Glutensiz Böğürtlenli Yulaf Kek tarifi: Glutensiz Böğürtlenli Yulaf Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Glutensiz Böğürtlenli Yulaf Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Glutensiz Böğürtlenli Yulaf Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı yulaf ezmesi (glutensiz)
- 4 adet kuru incir
- 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 4 adet kuru kayısı
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 avuç böğürtlen
Glutensiz Böğürtlenli Yulaf Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta beyazını köpürene kadar çırpın. Meyveleri sıcak suda bekletip yumuşattıktan sonra küçük parçalara ayırın.
- Yulaf, keçiboynuzu özü ve meyveleri birleştirip elinizle kek haline getirin. Keçiboynuzu birbirine yapışmasını sağlayacaktır.
- Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Glutensiz Böğürtlenli Yulaf Kek tarifinin püf noktası nedir?
Tarifte kullanılan keçiboynuzu/üzüm pekmezi bütün malzemelerin bir bütün haline gelmesini sağlayacaktır.