Girit Usulü Enginar Carpaccio Tarifi
Girit Usulü Enginar Carpaccio tarifi: Girit Usulü Enginar Carpaccio için gerekli malzemeler nelerdir? Girit Usulü Enginar Carpaccio nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 null
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Girit Usulü Enginar Carpaccio yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı dijon hardalı
- 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
Servisi için:
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 çay kaşığı susam
Girit Usulü Enginar Carpaccio tarifi nasıl yapılır?
- Carpaccio’nun sosunu hazırlamak için; hardal, taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı, yumurta sarısı, tuz ve tane çekilmiş karabiberi blenderdan geçirin.
- Taze enginarı, çok ince traşlayın. Hazırladığınız sos ile harmanladıktan sonra servis tabağına alın.
- Rendelenmiş Hindistan cevizi, susam ve çörek otu ilavesi ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Girit Usulü Enginar Carpaccio tarifinin püf noktası nedir?
Sosu ile tatlanması ve çiğ tadının gitmesi için tüm carpaccio çeşitlerinde olduğu gibi enginarın çok ince, zar gibi traşlanması ya da kesilmesi gerekmektedir.Taze sıkılmış limon suyu kullanmaya özen gösterin.Şekillerinin bozulmaması için traşlanmış enginarı, sosu ile harmanlarken yavaş karıştırın.