Girit Kabağı Dolması Tarifi
Girit Kabağı Dolması tarifi: Girit Kabağı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Girit Kabağı Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Girit Kabağı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İç harcı için:
- 2/3 su bardağı pirinç
- 1/2 adet sarı biber
- 1/2 adet kapya biber
- 1/2 adet yeşil biber
- 1 adet orta boy soğan
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Pişirmek için:
- 2,5 su bardağı su
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 çay kaşığı tuz
Servis için:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Girit Kabağı Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Kabaklarınızı hazırlayarak işe başlayın. Girit kabaklarının üst kısımlarını daha sonra da kapak olacak şekilde kesin.
- Kabakların iç kısımlarını bir oyacak ya da kaşık yardımıyla oyun. İçini iyice temizledikten sonra içini hazırlayın.
- Soğanı soyarak minik küpler halinde doğrayın. Biberlerin de iç kısımlarını çıkararak aynı şekilde doğrayın.
- Bir tavanın içine 1/2 çay bardağı zeytinyağı dökün. Soğanları üzerine ekleyin ve rengi hafifçe değişene kadar soteleyin.
- Üzerine biberleri de ekleyip, birkaç dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra üzerine daha önceden yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.
- Tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra kabakların içini harçla doldurun. Kestiğiniz baş kısımlarıyla kapak yapın ve orta boy bir tencere dik bir şekilde dizin.
- Üzerine su, limon suyu ve tuzu ekleyip, kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra birkaç saat mümkünse bir gece bekletin ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Girit Kabağı Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz dolmanın harcını biberleri çıkararak, kıyma ile hazırlayabilirsiniz.