Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Girit Kabağı Dolması Tarifi

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması Tarifi

Girit Kabağı Dolması tarifi: Girit Kabağı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Girit Kabağı Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Girit Kabağı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet girit kabağı
  • 5 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 250 gram kıyma (az yağlı)
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Girit Kabağı Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Kabaklarımızı çizgili soyup içlerini tatlı kaşığı yardımı ile oyuyoruz.
  • Pirinç yıkayıp geniş bir kaba alalım. İçerisine yemeklik soğanımızı yesilliklerimizi ve domateslerimizi doğrayalım.
  • Harcımıza baharatlarımızı ve zeytinyağımızı ekleyip iyice tüm malzemeleri karıştıralım.
  • İçlerini oyduğumuz kabaklarımızı doldurup açık kısmını ister kabak ile ister domates ile kapatıp tencereye dizelim.
  • Yaklaşık 2 su bardağı şu ilave edip 30-40 dakika pişirelim.
  • Yemeğinizin altını kapatmadan bir sos tenceresinde 3- 4 diş sarımsak ezelim . Üzerine 1 limonu suyunu ilave edelim. 1 yemek kaşığı tereyağı ve salça da ilave edip kısık ateşte pişirelim.
  • Bu sosu kabak dolmalarımızın  üzerine gezdirip 5 dakika daha pişirelim. Ardından ocaktan alıp bir süre dinlendirelim. Daha sonra servis edelim. Afiyetler olsun!

Girit Kabağı Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Kısık ateşte pişirelim. Kabakların içini aşırı doldurmayalım ki pirince şişme payı kalsın.

Girit Kabağı Dolması tarifi için servis önerisi

Sıcak ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunalım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025