Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Girit Kabağı Dolması Tarifi

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması Tarifi

Girit Kabağı Dolması tarifi: Girit Kabağı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Girit Kabağı Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Girit Kabağı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kabak için:

  • 5 adet girit kabağı

İç harcı için:

  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 100 gram kıyma
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 çay kaşığı sumak
  • 1 adet küçük boy domates

Suyu için:

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 kase içme suyu

Girit Kabağı Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Kabakları güzelce yıkayıp sap kısmından 1 parmak altında kapak olacak şekilde kestim. Tatlı kaşığıyla kabakların içini dikkatlice oydum.
  • İç harcı için soğanı, sarımsağı ve domatesi ince ince doğradım. Pirinç ve bulguru bol suyla yıkadım.
  • Derin bir cam kasede tüm malzemeler karışana kadar kısacık yoğurdum.
  • Kabakların üst kısmında çok az boşluk kalacak şekilde sıkıştırmadan iç harcı doldurdum ve kapaklarını kapattım.
  • Çok az iç harcım kaldı onu da 1 adet patlıcanı 3 e böldüm ve içini oydum. Aynı şekilde doldurarak tüm dolmaları tencereye dizdim.
  • 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, biraz tuz ve suyu kasede çırptım ve dolmaların üzerine gezdirdim. Bir süre pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025