Girit Kabağı Dolması Tarifi
Girit Kabağı Dolması tarifi: Girit Kabağı Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Girit Kabağı Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 adet
Girit Kabağı Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kabak için:
İç harcı için:
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı bulgur
- 100 gram kıyma
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı sumak
- 1 adet küçük boy domates
Suyu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 kase içme suyu
Girit Kabağı Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları güzelce yıkayıp sap kısmından 1 parmak altında kapak olacak şekilde kestim. Tatlı kaşığıyla kabakların içini dikkatlice oydum.
- İç harcı için soğanı, sarımsağı ve domatesi ince ince doğradım. Pirinç ve bulguru bol suyla yıkadım.
- Derin bir cam kasede tüm malzemeler karışana kadar kısacık yoğurdum.
- Kabakların üst kısmında çok az boşluk kalacak şekilde sıkıştırmadan iç harcı doldurdum ve kapaklarını kapattım.
- Çok az iç harcım kaldı onu da 1 adet patlıcanı 3 e böldüm ve içini oydum. Aynı şekilde doldurarak tüm dolmaları tencereye dizdim.
- 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı zeytinyağ, biraz tuz ve suyu kasede çırptım ve dolmaların üzerine gezdirdim. Bir süre pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.