Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Girit Ezme Tarifi

Girit Ezme

Girit Ezme Tarifi

Girit Ezme tarifi: Girit Ezme için gerekli malzemeler nelerdir? Girit Ezme nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Girit Ezme yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram erzincan tulum peyniri
  • 100 gram ezine koyun peyniri
  • 100 gram balıkesir lor peyniri
  • 10 gram kekik
  • 10 gram nane
  • 75 gram antep fıstığı
  • 3 gram taze çekilmiş tane karabiber
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Servisi için:

  • 4 dilim kavun

Girit Ezme tarifi nasıl yapılır?

  • Aroma ve tat zenginliği adına üç peynirden hazırlanan Girit ezme için; Erzincan tulum, Ezine koyun ve Balıkesir lor peynirini bir karıştırma kabına alın.
  • Kabuklarını ayıkladığınız Antep fıstığı içlerini mutfak robotunda toz haline getirin.
  • Toz Antep fıstığı, taze çekilmiş tane karabiber, nane ve kekik ilavesiyle peynir karışımını yoğurun.
  • Kıvam alıp toparlanması için sızma zeytinyağı katıp karıştırın.
  • Bir dondurma kaşığı ya da yuvarlak bir kalıp kullanarak iri peynir topları hazırlayın.
  • İri dilimler halinde kestiğiniz kavunlardan peynir toplarıyla aynı büyüklükte olacak şekilde yuvarlak kavun parçaları çıkartın.
  • Servis tabağına aldığınız peynir topları üzerine kavun parçalarını oturtun. Arzuya göre üzerlerine zeytinyağı gezdirip, bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Girit Ezme tarifinin püf noktası nedir?

Kullanacağınız peynir ve kuru baharat oranlarını arzu ettiğiniz ölçüde arttırıp, Girit ezmesini hazırlayabilirsiniz. Antep fıstığını iri çekilmiş olarak da kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025