Gingerbread Kurabiye Tarifi
Gingerbread Kurabiye tarifi: Gingerbread Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Gingerbread Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Gingerbread Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1/2 su bardağı pekmez (pekmeziniz çok tatlı ise şekerinizi azaltın)
- 1 adet büyük boy yumurta
- 100 gram tereyağı
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 3 adet karanfil (toz haline getirilmiş)
- 3 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
Gingerbread Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yumuşamış tereyağını şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
- Bir yumurta ve pekmezi ekleyelim, tekrar çırpalım.
- Bir kapta kuru malzemeleri harmanlayalım (un, zencefil, karbonat, tuz, tarçın ve karanfili) ve iki karışımı karıştıralım.
- Hamurumuzu mümkünse bir gece buzdolabında bekletelim, bir iki saat de yetecektir.
- İki yağlı kağıt arasında hamurumuzu açalım.
- Çok ince açarsanız kıtır kıtır bisküvi tarzı olacaktır, biraz daha kalın bir hamur olursa daha yumuşak olacaktır; damak tadınıza göre ayarlayın hamur kalınlığını (çok kalın olmasın ama).
- Kalıplar ile şekil verelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-12 dakika kadar pişirelim.
Gingerbread Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kapalı bir kapta muhafaza ederseniz uzun süre bayatlamayacaktır.