Gingerbread Tarifi
Gingerbread tarifi: Gingerbread için gerekli malzemeler nelerdir? Gingerbread nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Gingerbread yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz zencefil
- 2 tatlı kaşığı toz tarçın
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1/2 su bardağı pekmez
Gingerbread tarifi nasıl yapılır?
- Yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Daha sonra içerisine yumurtayı ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
- Pekmezi ve en son kuru malzemeleri ekleyerek iyice yoğurup hamuru toparlayın.
- Ardından hamurunuzu merdane yardımıyla açın. İnce açtığınız hamuru istediğiniz kalıplarla şekil vererek kesin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizdiğiniz hamurları 170 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!
Gingerbread tarifinin püf noktası nedir?
10 dakikadan fazla pişirmemeye özen gösterin. Kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak olacaktır fakat soğudukça sertleşiyor.