Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit

Gevrek Simit Tarifi

Gevrek Simit tarifi: Gevrek Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Gevrek Simit nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gevrek Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı (silme) pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı susam

Gevrek Simit tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, ılık su, unun yarısını, kuru mayayı, pudra şekerini ve tuzu ilave edip yoğuralım.
  • Kalan unu da yavaş yavaş ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmeliyiz. Simit yaparken mayalandırma yapmıyoruz, hemen şekil verme aşamasına geçiyoruz.
  • Hamuru tezgaha alıp 24 eş bezeye ayıralım. 1 simit için 2 beze hamur gerekli, bezeleri alalım ve uzun şeritler haline getirelim.
  • Ve iki şeridi birbirine dolayarak burgu şekline getirelim. Uçlarını birleştirip şeklini vermiş oluyoruz bu şekilde. Yağlı kağıdın üzerine hamurları yerleştirelim.
  • Toplam 12 adet simit elde edeceğiz. Tüm hamurlara şekil verilince simitleri önce pekmezli karışıma sonra da susama batıralım. Ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 25 dakika pişirelim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025