Gevrek Simit Tarifi
Gevrek Simit tarifi: Gevrek Simit için gerekli malzemeler nelerdir? Gevrek Simit nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Gevrek Simit yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı (silme) pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
Üzeri için:
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı susam
Gevrek Simit tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına süt, sıvı yağ, ılık su, unun yarısını, kuru mayayı, pudra şekerini ve tuzu ilave edip yoğuralım.
- Kalan unu da yavaş yavaş ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmeliyiz. Simit yaparken mayalandırma yapmıyoruz, hemen şekil verme aşamasına geçiyoruz.
- Hamuru tezgaha alıp 24 eş bezeye ayıralım. 1 simit için 2 beze hamur gerekli, bezeleri alalım ve uzun şeritler haline getirelim.
- Ve iki şeridi birbirine dolayarak burgu şekline getirelim. Uçlarını birleştirip şeklini vermiş oluyoruz bu şekilde. Yağlı kağıdın üzerine hamurları yerleştirelim.
- Toplam 12 adet simit elde edeceğiz. Tüm hamurlara şekil verilince simitleri önce pekmezli karışıma sonra da susama batıralım. Ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 25 dakika pişirelim.