Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gevrek Kurabiye Tarifi

Gevrek Kurabiye

Gevrek Kurabiye Tarifi

Gevrek Kurabiye tarifi: Gevrek Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Gevrek Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gevrek Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu

Gevrek Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Margarin, sıvı yağ, tuz, şeker, sirke, yumurtanın sarısı, kabartma tozu kaba alıp karıştırılır.
  • Ardından un yavaş yavaş eklenir. Unun ölçüsü bardak boyutuna göre değişiklik gösterebilir. Çok kuru olmayan ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  • Tezgahınızı az unlayıp hamurdan bir parça alın. Kalınlığı hemen hemen bir serçe parmak kalınlığında olacak şekilde merdane ile açın.
  • İnce açarsanız daha kuru bir kurabiye olur. Kahve fincanının ağzı ile yuvarlak şekilde hamur kesilir.
  • Bir kasede susam ve çörek otu karıştırılır. Evinizde mevcutsa çekirdek içi de aynı oranda ekleyebilirsiniz.  Şekil verilmiş hamurun üstünü önce yumurta akına sonra susamlı karışıma buluyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeler dizilir. 170 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Şimdiden elinize sağlık. Afiyet olsun.

Gevrek Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hamuru çok ince açmayalım yoksa çok çabuk pişip kuruyor ve lezzet kaybı olabiliyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025