Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi

Gerçek Tavuk Göğsü

Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi

Gerçek Tavuk Göğsü tarifi: Gerçek Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Gerçek Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gerçek Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı İçin;

  • 1/2 adet tavuk göğsü
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı sakız reçeli (alternatif olarak 1 paket damla sakızı kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin;

  • 8 çay kaşığı tarçın

Gerçek Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuğu bol suda iyice haşlıyoruz ve haşlanmış tavuğu incecik didikleyip, ılık suyun içinde bekletiyoruz.
  • Tencereye vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri koyarak, muhallebiyi yapıyoruz.
  • Muhallebi kıvam alınca altını kapatıp, vanilya ve tereyağı ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Suyun içinde bekleyen tavukları iyice yıkayıp, süzüyoruz (tavuğun kokusu gidene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz) ve bir kağıt havlu yardımı ile tavukların suyunu sıkıyoruz.
  • Muhallebiyi mikser ile 4-5 dakika çırpıyoruz ve içine azar azar tavuk etlerini ekliyoruz. Ekledikçe, yoğun bir şekilde çırpıyoruz, tavuklar muhallebinin içinde tel tel olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • İster, kuplara koyarak, ister, düz dikdörtgen borcama koyarak, üzerine tarçın ekleyip, buzdolabında minimum 2 saat bekletiyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Gerçek Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?

Bu tatlıyı yaparken en önemli nokta, tavuğu iyice yıkayıp tavuğun kokusunu gidermek.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Gerçek Tavuk Göğsü ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021