Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi
Gerçek Tavuk Göğsü tarifi: Gerçek Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Gerçek Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Gerçek Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı margarin veya tuzsuz tereyağı
Gerçek Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Sütün yarım bardağını pirinç unu ve nişasta karışımını açmak için ayırın. Geri kalanı tencereye alın, kaynamaya yakın karışımı ilave edin. Güzelce karıştırın.
- Karışıma şekeri ilave edin. Bu sırada artık tahta kaşıkla karıştırma işlemine geçin. Ve devamlı karıştırın.
- Kıvamı alan muhallebiye vanilya ve terayağını da ilave edip karıştırmaya devam edin. Ocaktan aldığımız muhallebiye haşladığımız tavuk göğsünü ilave edin karıştırın ve on dakika kadar dinlendirin.
- Dinlenen tatlınızın daha sakızımsı bir kıvam alması için bir mikser yardımı ile karıştırın.
- Tatlınızı koyacağınız kabınızı önceden ıslatıp suyunu süzün. Ve muhallebinizi ilave edin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz muhallebinizi buzdolabına kaldırın
Gerçek Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
Tavuk göğsünüzün suyunu bol bol değiştirmelisiniz ki kokusu gitsin. Sabahtan haşlayıp işleme başlayabilirsiniz. Mısır nişastası kullanırsanız eğer tatlınızda istediğiniz beyazlığı elde edemezsiniz.