Gerçek Tavuk Göğsü Tarifi
Gerçek Tavuk Göğsü tarifi: Gerçek Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Gerçek Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Gerçek Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı İçin;
- 1/2 adet tavuk göğsü
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) buğday nişastası
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) pirinç unu
- 1 yemek kaşığı sakız reçeli (alternatif olarak 1 paket damla sakızı kullanabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri İçin;
Gerçek Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tavuğu bol suda iyice haşlıyoruz ve haşlanmış tavuğu incecik didikleyip, ılık suyun içinde bekletiyoruz.
- Tencereye vanilya ve tereyağı hariç diğer malzemeleri koyarak, muhallebiyi yapıyoruz.
- Muhallebi kıvam alınca altını kapatıp, vanilya ve tereyağı ekleyip, karıştırıyoruz.
- Suyun içinde bekleyen tavukları iyice yıkayıp, süzüyoruz (tavuğun kokusu gidene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz) ve bir kağıt havlu yardımı ile tavukların suyunu sıkıyoruz.
- Muhallebiyi mikser ile 4-5 dakika çırpıyoruz ve içine azar azar tavuk etlerini ekliyoruz. Ekledikçe, yoğun bir şekilde çırpıyoruz, tavuklar muhallebinin içinde tel tel olana kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- İster, kuplara koyarak, ister, düz dikdörtgen borcama koyarak, üzerine tarçın ekleyip, buzdolabında minimum 2 saat bekletiyoruz. Soğuk olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Gerçek Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?
Bu tatlıyı yaparken en önemli nokta, tavuğu iyice yıkayıp tavuğun kokusunu gidermek.