Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gerçek Profiterol Tarifi

Gerçek Profiterol

Gerçek Profiterol Tarifi

Gerçek Profiterol tarifi: Gerçek Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Gerçek Profiterol nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gerçek Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Choux (şu) hamuru için:

  • 115 gram Tereyağı
  • 240 ml. su
  • 4 adet yumurta
  • 135 gram un
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su

Kreması için:

  • 500 ml. süt
  • 80 gr. toz şeker
  • 25 gram nişasta
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 50 gram Tereyağı

Çikolata sosu için:

  • 130 gr. bitter çikolata
  • 25 gram Tereyağı
  • 25 gr. bal
  • 50 ml. süt (opsiyonel)

Süslemek için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Gerçek Profiterol tarifi nasıl yapılır?

  • Profiterol hamuru için su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatın. Elenmiş unu ekleyip yumuşak bur kıvam ve hafif kuruyana kadar hamuru pişirin. 
  • Pişen hamur oda sıcaklığına kadar soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyerek hamuru hazırlayın ve sıkma torbasına alın.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye 2 cm. Çapında daireler şeklinde hamuru sıkın. Hamurda oluşan çıkıntıları parmağınızı suya batırıp düzeltin. 
  • Son olarak yumurta sarısı ve suyu çırpın ve fırça yardımı ile hamurlara sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında hamur toplarını 25-35 dk arasında kızarana kadar pişirin ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Krema için süt ve şekeri kaynatın. Yumurta, nişasta ve vanilyayı bir kasede çırpın. Karışıma sıcak süt ve şekeri yavaşça ekleyin. Sonrasında karışımı tekrar tencereye alıp koyulaşana kadar pişirin ve ardından ocaktan alın.
  • Ocaktan aldıktan sonra kremaya tereyağını ekleyip çırpın. Kremayı soğuması için bir kaba alıp üzerine streç film değecek şekilde kaplayın.
  • Kremayı öncesinde oda sıcaklığında sonrasında da buzdolabında en az bir saat soğutun.
  • Çikolatayı benmaride eritin, içine soğuk tereyağı ve balı ekleyip sosu hazır hale getirin. Daha akışkan bir sos için sütü de bu aşamada ekleyebilirsiniz. 
  • Sunum için oda sıcaklığındaki hamurları soğuk krema ile doldurun. Üstlerine pudra şekeri serpin ve az miktarda sıcak çikolata sos döküp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025