Gerçek Güllaç Tarifi
Gerçek Güllaç tarifi: Gerçek Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Gerçek Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Gerçek Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram güllaç yaprağı
- 2 litre Süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 200 gram ceviz
- 1 adet nar
Gerçek Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Süt ve şekeri bir tencerede bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp içine gül suyunu ekleyin.
- Sıcak sütün yarısını derin ve geniş bir tepsiye dökün. Güllacı sunacağınız tepsinin tabanına da iki kepçe sıcak karışımdan koyun.
- Güllaç yapraklarını sütün ilk sıcaklığı geçip elle dokunabileceğiniz seviyeye gelince tepsiye daldırın ve hafifçe yumuşayana kadar bastırın.
- Yumuşayan güllaç yaprağını diğer tepsiye yerleştirin. Bu işleme yaprakların yarısına kadar devam edin.
- Dizme esnasında yaprakların kalınlığının tepsinin her yerine dengeli dağılmasına dikkat edin.
- Cevizleri havanda ya da robotta ufalayın.
- Cevizlerin 150 gramını tek kat şeklinde güllaç yapraklarının üstüne yayın.
- Kalan yaprakları da süte bandırıp tepsiyi tamamlayın.
- Kalan sütten 1-1,5 buçuk su bardağı kadar ayırıp, kalanını güllacın üzerine dökün.
- Tepsiyi streçle sarıp buzdolabına kaldırın. Güllacı en az 4 saat dinlendirin.
- Dolaptan çıkan güllacı dilimleyin. Kalan sütü üzerine gezdirin.
- Dilimleri ceviz ve nar taneleri ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.