General Tso Tavuk (General Tso’s Chicken) Tarifi
General Tso Tavuk (General Tso’s Chicken) tarifi: General Tso Tavuk (General Tso’s Chicken) için gerekli malzemeler nelerdir? General Tso Tavuk (General Tso’s Chicken) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
General Tso Tavuk (General Tso’s Chicken) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tavuklar için:
- 2 adet tavuk göğsü
- 2 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı su
Sos için:
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 3 adet kuru acı biber
- 1 çay kaşığı mısır nişastası
- 1/2 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı taze zencefil
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Süslemek için:
- 1 çay kaşığı susam
- 2 adet taze soğan (sap kısımları)
Kızartmak için:
General Tso Tavuk (General Tso’s Chicken) tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları kalın, uzun şeritler halinde kesin. Ardından lokmalık boyutta parçalar kesin. Bu işlemde bıçağı verev tutarak keserseniz daha geniş yüzeyler elde edersiniz.
- Tavuk parçalarını geniş bir kaseye koyun, üzerine yumurta beyazı, un, nişasta, tuz ve sıvı yağı koyup harmanlayın. Karışıma suyu azar azar ekleyin ve hafifçenyoğurun.
- Karışım tavukları kaplayıp pürüzsüz bir hal alıncaya kadar su eklemeye devam edin. Hazırladığınız karışımı 25-30 dakika buzdolabında bekletin.
- Sos için soya sos, susam yağı, toz şeker, ketçap ve acı biber parçalarını bir kasede karıştırıp oda sıcaklığında bekletin.
- Yağı geniş bir tavaya koyun ve orta ateşte ısıtın. Tavukları harcın içinden alıp tek tek, tavayı çok doldurmayacak şekilde sıcak yağa bırakın. Bu ilk kızartmada yağın çok sıcak olmamasına ve tavuğun dışının hafifçe kızarmasına dikkat edin.
- İlk kızartmanın ardından yağın altını açın ve yağı çok yüksek sıcaklıkta ısıtın. Ön kızartma yaptığınız tavuk parçalarını tekrar sıcak yağda birkaç dakika renknalana kadar kızartın. Kızarmış tavukları havlu kağıt serilmiş bir tepsiye çıkarın.
- Büyük ya da wok tavaya sıvı yağ koyup ezilmiş ya da çok ufak doğradığınız zencefil ve sarımsakları kavurun. Üstlerine daha önce hazırladığınız sos karışımını dökün ve bir taşım kaynatın.
- Sos için gereken nişastayı soğuk suda karıştırarak eritin. Kaynayan karışıma nişastayı ekleyin, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Sos koyulaşınca tavuk parçalarını ekleyip karıştırın.
- Sos tavuklara yapışana kadar birkaç dakika tavada karıştırma işlemine devam edin.
- Hazırladığınız tavukları servis kaselerine alın, susam ve ince kıyılmış taze soğan sapları ile servis edin. Dilerseniz yanında sade pilav da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!