Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gendime Çorbası Tarifi

Gendime Çorbası

Gendime Çorbası Tarifi

Gendime Çorbası tarifi: Gendime Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Gendime Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gendime Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 bardak yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı glutensiz un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı rezene tohumu
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 litre su

Gendime Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta sarısı, yoğurt ve unu çırpma teli ile derin bir kasede karıştırın. Bu aşamada isterseniz dilediğiniz kadar tuz ekleyin.
  • Elde ettiğiniz terbiye karışımını tencereye aktarıp içine soğuk suyu ekleyin ve biraz kıvam alıncaya kadar kaynatın.
  • Daha sonra içine önce donmuş bezelyelerinizi ekleyerek bezelyelerin yarı pişmesini bekleyin, sonrasında içine daha önceden haşlanmış olan nohut, kuru fasulye ve buğdayınızı ekleyerek kaynatın.
  • Çorbanız iyice kıvam aldıktan sonra ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağını kızdırıp nane ve rezenenin kokusu çıkıp kavrulunca karışımı çorbanıza ekleyin. Afiyet olsun.

Gendime Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Ev yapımı yoğurt kullanmanız çorbanızı daha besleyici yapacaktır. Aromasını güçlendirmek için et suyu da kullanabilirsiniz ve baharatlarla destekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025