Gelin Çantası Tatlısı Tarifi
Gelin Çantası Tatlısı tarifi: Gelin Çantası Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Gelin Çantası Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Gelin Çantası Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Arası İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 kase hindistan cevizi
Gelin Çantası Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak krem şanti karışımını güzelce çırpın ve buzdolabına koyup, dinlenmeye bırakın. (Krem şanti karışımını 2 paket krem şantiye 1 su bardağı süt şeklinde hazırlayabilirsiniz.)
- Daha sonra keki yapmak için gerekli olan tüm malzemeleri (yumurta, süt, un, sıvı yağ, kakao, şeker, kabartma tozu ve vanilya) bir kabın içerisine koyun ve karıştırın. (Kıvamı size katı geldiyse biraz süt ile yumuşatabilirsiniz, sıvı geldiyse de biraz un ile kıvam aldırabilirsiniz.)
- Teflon tavanızı orta ateşte ısıtın ve çok az sıvı yağ ekleyin.
- Hazırladığınız kek karışımından 1 yemek kaşığı kadar tavaya dökün.
- Kekin sadece bir tarafı pişecek, üzerinde kabarcıklar çıkmaya başlayınca tavadan alın ve kurumaması için ağzı açık bir buzdolabı poşetine yerleştirin.
- Kek karışımının tümü için aynı işlemi uygulayın.
- Pişen kekler soğuduğunda arasına hazırladığınız krem şantiyi sürün ve (D harfi şeklinde) ikiye katlayın.
- Daha sonra üstünü Hindistan cevizine batırın. (Dilerseniz hindistan cevizi kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.)
- Ayrıca yine dilerseniz benmari usulü erittiğiniz çikolatanızı veya hazır çikolata sosunu tatlımızın üstünde gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Gelin Çantası Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlımızı hazırladıktan sonra bir süre dolapta dinlendirirsek daha lezzetli olacaktır.