Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gelin Bohçası Tarifi

Gelin Bohçası

Gelin Bohçası Tarifi

Gelin Bohçası tarifi: Gelin Bohçası için gerekli malzemeler nelerdir? Gelin Bohçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gelin Bohçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Krep için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç dolgusu için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Gelin Bohçası tarifi nasıl yapılır?

  • Krep için gerekli olan tüm malzemeleri derince bir kabın içerisine alın ve güzelce karıştırın.
  • Her seferinde çok az sıvı yap ile yağladığınız bir krep tavasını ocağa alın. Hazırladığınız karışımdan krep tavasının dibini kaplayacak kadar dökün ve üstü göz göz olana dek sadece alt kısmını pişirin.
  • Ters düz etmeden ocaktan alın ve bir poşetin içine koyup ağzını kapatın. Bu şekilde tüm malzemeyi pişirin.
  • Süt ve krem şantiyi mikserde çırparak yoğun bir krema elde edin. Pişirdiğiniz krepler tamamen soğuduktan sonra içlerine hazırladığınız krem şantiden sürün ve “D” harfi olacak şekilde katlayın.
  • Krem şantili yan tarafını hindistan cevizine batırın ve servis tabağına alın. Bu şekilde tüm krepleri hazırlayıp servis tabağına alın. Üstünü de çikolata sos ile süsleyip servis edin.

Gelin Bohçası tarifi için servis önerisi

Yanlarını Hindistan cevizi ile kaplayıp üzerine çikolata sos gezdirerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025