Gelik Pilavı Tarifi
Gelik Pilavı tarifi: Gelik Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Gelik Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Gelik Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet kültür mantarı
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet patates
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı süt
- 1-2 dal dereotu
- 1 çay kaşığı yenibahar (arzuya göre)
- 1 çimdik tarçın (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı ucu kimyon
Gelik Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye tereyağını ve zeytinyağını döküyoruz. Küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
- Halka halka doğradığımız mantarları ekliyoruz. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Sıcak suda bekletip nişastası gidene kadar yıkadığımız pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Haşlanmış bezelyeleri, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Bir parmak geçecek kadar su ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Demlenmesi için 15 dakika bekletiyoruz.
- Haşladığımız patatesi ezip,sütü,tuzu ve bir miktar kaşar peyniri ekleyip püre haline getiriyoruz. Güveç kaplara pilavı koyuyoruz.
- Üzerine ince bir tabaka püre koyuyoruz. En üstüne biraz kaşar peyniri ekliyoruz ve fırında eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sıcak olarak servis ediyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.