Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gelik Pilavı Tarifi

Gelik Pilavı

Gelik Pilavı Tarifi

Gelik Pilavı tarifi: Gelik Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Gelik Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gelik Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 adet kültür mantarı
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet patates
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1-2 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı yenibahar (arzuya göre)
  • 1 çimdik tarçın (arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı ucu kimyon

Gelik Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye tereyağını ve zeytinyağını döküyoruz. Küp küp doğradığımız soğanı kavuruyoruz.
  • Halka halka doğradığımız mantarları ekliyoruz. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • Sıcak suda bekletip nişastası gidene kadar yıkadığımız pirinçleri ekleyip kavuruyoruz. Haşlanmış bezelyeleri, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bir parmak geçecek kadar su ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Demlenmesi için 15 dakika bekletiyoruz.
  • Haşladığımız patatesi ezip,sütü,tuzu ve bir miktar kaşar peyniri ekleyip püre haline getiriyoruz. Güveç kaplara pilavı koyuyoruz.
  • Üzerine ince bir tabaka püre koyuyoruz. En üstüne biraz kaşar peyniri ekliyoruz ve fırında eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sıcak olarak servis ediyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025