Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Geleneksel Aşure Tarifi

Geleneksel Aşure

Geleneksel Aşure Tarifi

Geleneksel Aşure tarifi: Geleneksel Aşure için gerekli malzemeler nelerdir? Geleneksel Aşure nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Geleneksel Aşure yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Aşure için:

  • 1 kilogram aşurelik buğday
  • 3 su bardağı barbunya (ya da fasulye)
  • 2,5 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı börülce fasulye
  • 1 su bardağı börülce fasulye (haşlanıp dışının kabuğu alınmış)
  • 3-3,5 kilogram toz şeker

Üstü için:

  • 1 tutam tarçın (dilediğiniz kadar)
  • 1 tutam susam (damak tadınıza göre)
  • 1 avuç kabuksuz badem (damak tadınıza göre)
  • 1 tutam toz antep fıstığı
  • 1 avuç ceviz içi
  • 1 avuç fındık

Geleneksel Aşure tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak kuru baklagilleri bir gün önce den suya ıslatıp haşlıyoruz.
  • Buğdayı akşamdan güzelce bir kaç kez soğuk su ile birkaç kez de kaynar su ile buğdayın bulanıklığı geçinceye kadar yıkıyoruz.
  • Daha sonra buğdayı tencereye koyup üzerini aşacak şekilde kaynar su koyup iki saat kadar buğdaylar şişene kadar kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz.
  • Tencerenin kapağını da kapatıp sabaha kadar onu o şekilde bırakıp buğdayın iyice şişmesini bekliyoruz.
  • Sabah ocağın altını tekrar açıyoruz üzerine tekrar kaynar su ekliyoruz ve kaynatıyoruz. Daha sonra kuru baklagiller içine atıyoruz ve karıştırıyoruz.
  • En son şekerini de döküyoruz ve karıştırıyoruz. İsteğe bağlı olarak bir tatlı kaşığı bal ve pekmez veya bir çay kaşığı tuz atılabilir.
  • İyice kaynayıp kıvama gelince altını kapatıyoruz ve sıcakken kaselere katıyoruz.
  • Soğuyunca üzerini süslüyoruz tarçın susam ve kuru yemişlerini atıyoruz.
  • Mis gibi aşuremiz hazır, herkese afiyet şifa olsun.

Geleneksel Aşure tarifinin püf noktası nedir?

Buğday akşam dan muhakkak ıslatılmalı. Pişerken kapak açık olacak.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025