Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gebole Tatlısı Tarifi

Gebole Tatlısı

Gebole Tatlısı Tarifi

Gebole Tatlısı tarifi: Gebole Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Gebole Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gebole Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı pekmez (üzeri için)
  • 4 adet ceviz (üzeri için)

Gebole Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir tencerede tereyağını eritin, içerisine unu ilave edin ve unun rengi değişip, karamel rengi olana dek hiç durmadan kavurun. Yanmasına kesinlikle müsaade etmemek için sürekli karıştırmanız oldukça önemli.
  • Un iyice kavrulduktan sonra sütü bir bardak sütü ilave edin. Karışıma tamamen yedirdikten sonra bir bardak daha süt ilave edin. Bu şekilde 6 bardak sütü ekleyin ve güzelce karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın.
  • Ardından şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın. Muhallebiniz kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha karıştırın ve altını kapatın
  • Hazırladığınız muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın ve soğumaya bırakın. Oda ısısında soğuduktan sonra üstlerine pekmez gezdirin ve ceviz içi ile süsleyin.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.

Gebole Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Gebole tatlısını yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası; içerisinde topak oluşmaması için sütü bardak bardak ve karışıma tamamen yedirerek ilave etmenizdir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025