Gebole Tatlısı Tarifi
Gebole Tatlısı tarifi: Gebole Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Gebole Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Gebole Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı un
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı pekmez (üzeri için)
- 4 adet ceviz (üzeri için)
Gebole Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Derince bir tencerede tereyağını eritin, içerisine unu ilave edin ve unun rengi değişip, karamel rengi olana dek hiç durmadan kavurun. Yanmasına kesinlikle müsaade etmemek için sürekli karıştırmanız oldukça önemli.
- Un iyice kavrulduktan sonra sütü bir bardak sütü ilave edin. Karışıma tamamen yedirdikten sonra bir bardak daha süt ilave edin. Bu şekilde 6 bardak sütü ekleyin ve güzelce karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek karıştırın.
- Ardından şekeri ekleyin ve güzelce karıştırın. Muhallebiniz kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha karıştırın ve altını kapatın
- Hazırladığınız muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın ve soğumaya bırakın. Oda ısısında soğuduktan sonra üstlerine pekmez gezdirin ve ceviz içi ile süsleyin.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Gebole Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Gebole tatlısını yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktası; içerisinde topak oluşmaması için sütü bardak bardak ve karışıma tamamen yedirerek ilave etmenizdir.