Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gazpacho Tarifi

Gazpacho

Gazpacho Tarifi

Gazpacho tarifi: Gazpacho için gerekli malzemeler nelerdir? Gazpacho nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gazpacho yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet büyük boy domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
  • 1 adet orta boy kırmızı dolmalık biber
  • 4 dilim ekmek içi
  • 5 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Gazpacho tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuklarını soyduğunuz domates, kuru soğan ve salatalıkları iri küpler halinde doğrayın.
  • Sarımsakların kabuklarını soyun. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık yeşil ve kırmızı biberleri gelişigüzel bir şekilde kesin.
  • Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri mutfak robotuna aktarın. İri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içlerini ekledikten sonra tüm malzemeyi püre haline getirin.
  • Çorba malzemesini derin bir cam kaseye aktarın. Suyu ekledikten sonra metal bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Zeytinyağı, üzüm sirkesi, mayonez, tuz ve karabiberi ekledikten sonra karıştırmaya devam edin.
  • Koyu bir kıvam alan çorbayı, buzdolabında soğuttuktan sonra arzuya göre kruton ekmek ile servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Gazpacho tarifinin püf noktası nedir?

Daha pürüzsüz ve yoğun kıvamda bir soğuk çorba elde etmek isterseniz püre haline getirdiğiniz çorba karışımını süzdükten sonra içebilirsiniz.

Gazpacho tarifi için servis önerisi

Sarımsakların aromasını daha çok hissetmek için; kabuklarını soyduktan sonra  ½ su bardağı suda yaklaşık 2 dakika kadar kaynatın. Soğuk suda duruladıktan sonra çorba karışımına ekleyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025