Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gaziantep Yuvalama Tarifi

Gaziantep Yuvalama

Gaziantep Yuvalama Tarifi

Gaziantep Yuvalama tarifi: Gaziantep Yuvalama için gerekli malzemeler nelerdir? Gaziantep Yuvalama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gaziantep Yuvalama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram kuşbaşı dana eti (iri doğranmış, az yağlı)
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı pirinç (Bir gece önceden suda bekletilmiş)
  • 250 gram dana kıyma (az yağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz karabiber
  • 4 su bardağı süzme yoğurt

Üzeri için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Gaziantep Yuvalama tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış az yağlı eti tencereye alın ve üzerine 5 bardak su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Daha önceden haşlamış olduğunuz nohutları ekleyerek pişirmeye devam edin.
  • Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz ve ardından süzerek kurumaya bıraktığınız pirinçleri 10-15 saniye mutfak robotundan geçirin.
  • Geniş bir kaseye robottan geçirdiğiniz pirinçleri ve dana kıymayı alın.
  • Karabiber ve tuzunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Yumuşak ve homojen bir karışım elde ettikten sonra nohut büyüklüğünde parçalar kopararak köftelerinizi şekillendirmeye başlayın. Mümkün olabildiğince yuvarlak ve küçük boyutlarda köfteler yapın.
  • Hazırladığınız köfteleri tencerede kaynamakta olan etli ve nohutlu suyun içine bırakın ve en az 15 dakika kadar tencerenin kapağı açık kalacak şekilde pişirin.
  • Yoğurdun kesilmemesi için eklemeden önce tenceredeki et suyundan yavaş yavaş üzerine ekleyerek ısılarını eşitlemeye çalışın. Böylece keskin bir ısı değişimine uğramadan kıvamlı bir yuvalama elde edersiniz.
  • Ilıştırdığınız süzme yoğurdu azar azar fakat hızlı bir şekilde karıştırarak tencereye ekleyin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.
  • Servis ederken üzerine kuru nane eklenmiş sıvı yağ gezdirin. Antep yuvalamanız hazır, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025