Gaziantep Yuvalama Tarifi
Gaziantep Yuvalama tarifi: Gaziantep Yuvalama için gerekli malzemeler nelerdir? Gaziantep Yuvalama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Gaziantep Yuvalama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı dana eti (iri doğranmış, az yağlı)
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı pirinç (Bir gece önceden suda bekletilmiş)
- 250 gram dana kıyma (az yağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı toz karabiber
- 4 su bardağı süzme yoğurt
Üzeri için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Gaziantep Yuvalama tarifi nasıl yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış az yağlı eti tencereye alın ve üzerine 5 bardak su ekleyerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Daha önceden haşlamış olduğunuz nohutları ekleyerek pişirmeye devam edin.
- Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz ve ardından süzerek kurumaya bıraktığınız pirinçleri 10-15 saniye mutfak robotundan geçirin.
- Geniş bir kaseye robottan geçirdiğiniz pirinçleri ve dana kıymayı alın.
- Karabiber ve tuzunu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Yumuşak ve homojen bir karışım elde ettikten sonra nohut büyüklüğünde parçalar kopararak köftelerinizi şekillendirmeye başlayın. Mümkün olabildiğince yuvarlak ve küçük boyutlarda köfteler yapın.
- Hazırladığınız köfteleri tencerede kaynamakta olan etli ve nohutlu suyun içine bırakın ve en az 15 dakika kadar tencerenin kapağı açık kalacak şekilde pişirin.
- Yoğurdun kesilmemesi için eklemeden önce tenceredeki et suyundan yavaş yavaş üzerine ekleyerek ısılarını eşitlemeye çalışın. Böylece keskin bir ısı değişimine uğramadan kıvamlı bir yuvalama elde edersiniz.
- Ilıştırdığınız süzme yoğurdu azar azar fakat hızlı bir şekilde karıştırarak tencereye ekleyin. Kısık ateşte bir taşım kaynatın.
- Servis ederken üzerine kuru nane eklenmiş sıvı yağ gezdirin. Antep yuvalamanız hazır, afiyet olsun!