Gaziantep Usulü Nohut Dürüm Tarifi
Gaziantep Usulü Nohut Dürüm tarifi: Gaziantep Usulü Nohut Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Gaziantep Usulü Nohut Dürüm nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Gaziantep Usulü Nohut Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
- 1 adet ilikli kemik
- 1,5 çay kaşığı kimyon (1 çay kaşığı nohutu pişirmek için)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
Servis Etmek İçin:
- 4 adet tandır lavaşı
- 1/2 adet marul (doğranmış)
- 1 adet domates (doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet büyük boy patates ( ev yapımı kızartmak için)
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı sumak (arzuya göre)
Gaziantep Usulü Nohut Dürüm tarifi nasıl yapılır?
- Nohutları üzerini 3-4 parmak geçecek kadar kaynar su ve 1 yemek kaşığı tuzla birlikte geniş bir kaseye koyun ve 1 gece bu şekilde bekletip nohutların şişmesini sağlayın.
- Ertesi gün şişen nohutları ilikli kemik, kimyon ve suyla birlikte yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen nohutları yağı kızdırdığını tavaya alın. Üzerine tuz, karabiber, kimyon, karabiber ve toz kırmızı biberi ekleyip çıtırlaşana kadar kavurun ve ocaktan alın.
- Dürümü hazırlamak için önceden kıvırcık ve domatesleri doğrayın. Soğan ve maydanozu karıştırın. Ev yapımı patatesş kızartın ve baharatları hazırlayın.
- Tandır lavaşına hazırladığınız nohutla birlikte zevkinize göre yeşillik ve soğan ekleyip dürüm şeklini verin ve afiyetle tüketin.