Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Gasefe Tarifi

Gasefe

Gasefe Tarifi

Gasefe tarifi: Gasefe için gerekli malzemeler nelerdir? Gasefe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Gasefe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram kuru kayısı
  • 200 gram günkurusu kayısı
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı ceviz içi

Gasefe tarifi nasıl yapılır?

  • Kayısıların üzerine ılık su döküp, bir saat kadar bekletin. Bekleyen kayısıları süzüp soğuk sudan geçirin.
  • Kayısıların üzerine şeker, su ve tereyağını koyup kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Kayısıları tabağa alın. Kalan sosu kaynatıp, koyulaştırın ve kayısıların üstüne gezdirin. Cevizleri elinizde kırıp, serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025