Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Garnitürlü Tavuklu Börek Tarifi

Garnitürlü Tavuklu Börek

Garnitürlü Tavuklu Börek Tarifi

Garnitürlü Tavuklu Börek tarifi: Garnitürlü Tavuklu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Garnitürlü Tavuklu Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Garnitürlü Tavuklu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

İçi İçin:

  • 700 gram tavuk göğsü
  • 500 gram garnitür
  • 4 adet yufka
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı kekik
  • 1/2 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)

Yufkayı Islatmak İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Garnitürlü Tavuklu Börek tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tavuğumuzu küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz. İyice suyunu çektikten sonra tuzunu, baharatlarını ekliyor ve biraz sıvı yağ ekleyip hafifçe kızartıyoruz.
  • Tavuğumuzun kızardığından emin olduktan sonra garnitürü ekliyoruz. Altını kapatıp 5-6 dakika soğumasını beklediğimiz sırada yufkalarımızı kesiyoruz.
  • Yufkalarımızı üçgen olacak şekilde dörde bölüyoruz.
  • Ardından yufkalarımızı ıslatmak için suyu ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
  • Yufkalarımızdan bir üçgeni alıyor ve önce hazırladığımız su-sıvı yağ karışımı ile ıslatıyoruz. Ardından tavuğu ekleyip geniş kısımdan dar kısıma doğru sarıyoruz.
  • Hepsini bu şekilde sarıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Garnitürlü Tavuklu Börek tarifinin püf noktası nedir?

Süt yerine su kullanmak daha çıtır olmasını sağlıyor. Fırına atmadan önce eğer zamanınız varsa bir 15 dakika bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025