Garnitürlü Tavuklu Börek Tarifi
Garnitürlü Tavuklu Börek tarifi: Garnitürlü Tavuklu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Garnitürlü Tavuklu Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
17 adet
Garnitürlü Tavuklu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
İçi İçin:
- 700 gram tavuk göğsü
- 500 gram garnitür
- 4 adet yufka
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kekik
- 1/2 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
Yufkayı Islatmak İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Garnitürlü Tavuklu Börek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzu küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz. İyice suyunu çektikten sonra tuzunu, baharatlarını ekliyor ve biraz sıvı yağ ekleyip hafifçe kızartıyoruz.
- Tavuğumuzun kızardığından emin olduktan sonra garnitürü ekliyoruz. Altını kapatıp 5-6 dakika soğumasını beklediğimiz sırada yufkalarımızı kesiyoruz.
- Yufkalarımızı üçgen olacak şekilde dörde bölüyoruz.
- Ardından yufkalarımızı ıslatmak için suyu ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
- Yufkalarımızdan bir üçgeni alıyor ve önce hazırladığımız su-sıvı yağ karışımı ile ıslatıyoruz. Ardından tavuğu ekleyip geniş kısımdan dar kısıma doğru sarıyoruz.
- Hepsini bu şekilde sarıp yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede 15-20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Garnitürlü Tavuklu Börek tarifinin püf noktası nedir?
Süt yerine su kullanmak daha çıtır olmasını sağlıyor. Fırına atmadan önce eğer zamanınız varsa bir 15 dakika bekletin.