Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Garnitürlü Tavuk Tarifi

Garnitürlü Tavuk

Garnitürlü Tavuk Tarifi

Garnitürlü Tavuk tarifi: Garnitürlü Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Garnitürlü Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Garnitürlü Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet tavuk baget
  • 1 su bardağı garnitür
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 kase domates püresi
  • 1 çay bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Garnitürlü Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapaklı tava ya da tencereye yağı alın. Bagetleri dizin ve ocağın üzerine alın.
  • Yağınız kızıp bagetlerinizin bir yüzü pişerken üzerine 2 diş sarımsak rendeleyin. Tuz ve karabiber serpin. Diğer yüzünün de hafif kızarmasını sağlayın.
  • Hafif kızardıktan sonra üzerine domates püresi ve suyu ilave ederek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • Orta ateşte 15 dakika kadar piştikten sonra garnitürlerini ilave edin. Güzelce karıştırın. 5-10 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Ardından ocaktan alın. Garnitürlü tavuğunuz servise hazır! Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025