Garnitürlü Pilav Tarifi
Garnitürlü Pilav tarifi: Garnitürlü Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Garnitürlü Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Garnitürlü Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı garnitür
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3-4 damla limon
Garnitürlü Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçlerin içerisinde varsa yabancı maddeleri ayıklayarak işe koyulun.
- Ardından bir tel süzgecin üzerine aktarın ve berrak bir su çıkana kadar çok fazla karıştırmadan durulayın. Fazla suyunu süzdürün.
- Bu sırada garnitürlerinizi de kavanozdan çıkarıp fazla suyundan arındırın.
- Tereyağını pilav tenceresinin içerisine alın, eridikten sonra üzerine yıkanmış, süzülmüş pirinçleri ilave ederek saydamlaşana kadar kavurun.
- Üzerine su, tuz, limon suyu ilave edip karıştırın. Kapağını kapatın.
- Suyunu çekmeye yakın garnitürü ilave edip kapağını kapatın. Birkaç dakika garnitürlerle birlikte suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp 15-20 dakika oda sıcaklığında kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Ardından demlenen pilavınızın kapağını alıp karabiber ilave ederek karıştırın ve servis edin.
Garnitürlü Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pirinç tanelerini, saydam bir renk alana kadar kavurmaya özen gösterin. Pilavınızı mutlaka ölçerek yapın. Su ve pirinç miktarını 1 bardak pirince, 1,5 bardak su olarak ayarlayın. Su miktarı pirincinizin cinsine göre değişkenlik gösterebilir. Tuz miktarını damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. İçerisine ilave edeceğiniz birkaç damla limon suyu daha beyaz bir renge sahip olmasını sağlayacaktır.
Garnitürlü Pilav tarifi için servis önerisi
Pilavınızı tencere ya da fırın yemeklerinizin yanında, cacık ya da yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.