Garnitürlü Patates Çanakları Tarifi
Garnitürlü Patates Çanakları tarifi: Garnitürlü Patates Çanakları için gerekli malzemeler nelerdir? Garnitürlü Patates Çanakları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Garnitürlü Patates Çanakları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- 1/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tutam dereotu
- 1/2 çay bardağı bezelye
- 1/2 çay bardağı havuç
- 1/2 çay bardağı mısır konservesi
- 4 adet salatalık turşusu
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Garnitürlü Patates Çanakları tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış patatesleri ezin. Baharatları, sıvı yağda kavrulmuş soğanları ve dereotunu da ekleyip güzelce yoğurun.
- Küçük limon büyüklüğünde parça alın ve elinizle çanak şekli verin.
- Yoğurt, sarımsak, mayonez, konserve gıdalar, karabiber ve tuzdan oluşan bir karışım yapın.
- Yaptığınız yoğurtlu karışımdan 1-2 yemek kaşığını çanaklara aktarın.
- Dereotu ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun!