Garnitürlü Milföy Böreği Tarifi
Garnitürlü Milföy Böreği tarifi: Garnitürlü Milföy Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Garnitürlü Milföy Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Garnitürlü Milföy Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet milföy hamuru
- 6 yemek kaşığı garnitür
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Garnitürlü Milföy Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle beşamel sosumuz için bir tencerede tereyağını eritelim.
- Tereyağı eridikten sonra un ekleyip kavuralım.Tuzla birlikte sütü ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
- Milföy hamurlarını buzluktan çıkartıp biraz yumuşamasını bekleyelim.Daha sonra dikdörtgen olacak şekilde ortadan ikiye bölelim.
- Garnitürlerimizi yıkayalım.Yıkadıktan sonra milföy hamurumuzun içine kaşık yardımıyla garnitürlerimizi koyalım.Daha sonra pişirdiğimiz beşamel sosuda garnitürlerimizin üzerine ekleyelim.
- Milföy hamurumuzu çaprazlamasına zarf şeklinde hiç açıklık kalmayacak şekilde kapatalım.
- Fırın tepsisine koyarken arka tarafını döndürerek yerleştirelim.Üzerine yumurta sarımızı sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirelim.nAfiyet olsun.