Garnitürlü İç Baklalı Enginar Tarifi
Garnitürlü İç Baklalı Enginar tarifi: Garnitürlü İç Baklalı Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Garnitürlü İç Baklalı Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Garnitürlü İç Baklalı Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4-5 adet enginar
- 1 kase garnitür
- 1 kase iç bakla (isteğe göre)
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam un
- 1 tutam karabiber
Garnitürlü İç Baklalı Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Un, şeker ve bir limonun suyunu (ekşi çok sevmiyorsanız yarım limon da olur, tadına bakarak ekleyebilirsiniz.)
- Karıştırıp tenceremize alalım, tuz ve karabiberi ekleyelim üzerine yarım çay bardağı su ekleyip enginarları koyalım. (Suyu az gelirse ekleyebilirsiniz)
- Enginarlar yumuşayınca üzerilerine garnitürleri ve önceden haşlanmış iç baklayı ekleyip kapağını kapatalım. Afiyet olsun.