Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Garam Masala Tarifi

Garam Masala

Garam Masala Tarifi

Garam Masala tarifi: Garam Masala için gerekli malzemeler nelerdir? Garam Masala nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Garam Masala yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 yemek kaşığı kakule
  • 1,5 yemek kaşığı toz kimyon
  • 1,5 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet kuru acı biber
  • 1 tutam rezene
  • 1,5 yemek kaşığı toz kişniş
  • 3 çay kaşığı toz karabiber
  • 1/2 adet tarçın
  • 2 adet yıldız anason
  • 6 adet karanfil

Garam Masala tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tavayı ısıtın ve bütün baharatları bu tavada kısık ateşte yakmamaya dikkat ederek 8 dakika kadar çevirin. Baharatları ısıda çevirdiğinizde aromalarını daha çok dışarı çıkaracaklardır.
  • Sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kahve/baharat öğütücüsü ya da küçük el blenderında bütün baharatları iyice harmanlanacak şekilde öğütün.

Garam Masala tarifinin püf noktası nedir?

Kapalı cam bir kap içinde, ışık almayan, serin bir yerde saklarsanız uzun süre dayanır. Çok büyük miktarlarda hazırlamamanızı tavsiye ederim çünkü ne kadar zaman geçerse aroması o kadar azalıyor. Malzeme miktarını azaltabilirsiniz ya da kendi damak zevkinize göre oranları değiştirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025