Ganaj Soslu Islak Kek Tarifi
Ganaj Soslu Islak Kek tarifi: Ganaj Soslu Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Ganaj Soslu Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 kişilik
Ganaj Soslu Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Ganaj için:
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
Ganaj Soslu Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak derin bir kaseye yumurtaları ve şekeri ilave ediyoruz ve köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek ekliyoruz.
- Spatula ile karıştırıyoruz. Dikdörtgen borcamı sıvı yağ ile yağlıyoruz. Kek harcını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
- Sosu için; süt, şeker, sıvı yağ ve kakaoyu tencereye alıyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz. Pişen sosu soğumaya bırakıyoruz. İlk sıcaklığı geçen keki dilimliyoruz. Soğuyan sosu, kekin üzerine döküyoruz ve her yere eşit bir şekilde yayıyoruz. (kekin ilk sıcaklığı geçicek, sos soğuk olacak)
- Kekimizi ılımaya bırakıyoruz. Ganaj sosu için süt kremasını tavaya alıp ısıtıyoruz. Çikolatayı ekliyoruz.
- Ocaktan alıp, eriyene kadar karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekin üzerine eşit bir şekilde döküyoruz. Üzerini kırılmış fındık içi ile süslüyoruz. Ganajlı ıslak kekimiz hazır. Afiyet olsun.