Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Game of Thrones Limonlu Keki Tarifi

Game of Thrones Limonlu Keki

Game of Thrones Limonlu Keki Tarifi

Game of Thrones Limonlu Keki tarifi: Game of Thrones Limonlu Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Game of Thrones Limonlu Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Game of Thrones Limonlu Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 275 gram un
  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet limon
  • 125 ml. süt
  • 250 gram toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

Limon şerbeti için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet limon

Game of Thrones Limonlu Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbet için limonları dilimliyoruz.
  • Küçük bir tencerede suyu ve şekeri, şeker tamamen çözülene kadar ısıtıp daha sonrasında limon dilimlerini tek sıra halinde ekleyip orta kısık bir ateşte, kabuğu yumuşayana kadar çevirerek pişirmeye devam ediyoruz.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtıyoruz.
  • Bir karıştırma kabına unu ve kabartma tozunu eleyerek koyuyoruz.
  • Başka bir kapta da yumurta, süt, şeker ve tereyağını çırpıyoruz.
  • Yaptığımız sıvı karışımını, unlu karışımın üzerine çırparak yavaş yavaş ekliyoruz.
  • 2 limonun kabuklarının rendesini ve yarım limonun suyunu da kek karışımımıza katıyoruz.
  • Kek kalıplarımızın dibini yağlıyoruz ve her birinin altına şerbette pişirdiğimiz limon dilimlerinden birini koyuyoruz.
  • 3/4'ünü doldurduğumuz kek kalıplarımızı önceden ısıttığımız fırınımızda 10-12 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıktıktan sonra keklerimizi biraz soğumaya bırakıp daha sonrasında ters çevirip, üstlerinde kürdanla birkaç tane delik açıp, kaşık yardımıyla limon şerbetimizden üzerlerine çok az gezdiriyoruz.
  • The north remembers, afiyet olsun!

Game of Thrones Limonlu Keki tarifinin püf noktası nedir?

Limonları şerbette kaynatırken arada çevirmeyi unutmayın.Kalıp olarak teflon muffin kalıbı kullanarak daha küçük kekler elde edebileceğiniz gibi, büyük kelepçeli bir kek kalıbının dibini de kaynattığınız limonlarla kaplayarak büyük bir kek de yapabilirsiniz.Şerbeti pişirdikten sonra kekler olana kadar katılaşmaması için çok kısık ateşte arada karıştırarak bekletebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025