Galler Keki Tarifi
Galler Keki tarifi: Galler Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Galler Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
12 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Galler Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Galler Keki tarifi nasıl yapılır?
- Un, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alarak karıştırın.
- Üzerine tereyağını ekleyerek, topak topak bir karışım elde edin.
- Kuş üzümlerini karışıma ekleyin.
- Yumurtayı ayrı bir kapta sütle birlikte güzelce çırparak karışıma ekleyin ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu ince bir şekilde açarak, bir bardak yardımıyla 16 adet yuvarlak elde edin.
- Yuvarlak hamurlarınızı içini hafifçe yağladığınız tavada her iki tarafı da 3 er dakika olmak üzere toplam 6 dakika pişirin.
- Keklerinizin üzerine toz şeker ya da pudra şekeri serperek afiyetle tüketin.
Galler Keki tarifinin püf noktası nedir?
Kek hamurunuza kakule, zencefil, muskat gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.