Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Galler Keki Tarifi

Galler Keki

Galler Keki Tarifi

Galler Keki tarifi: Galler Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Galler Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Galler Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Galler Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Un, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alarak karıştırın.
  • Üzerine tereyağını ekleyerek, topak topak bir karışım elde edin.
  • Kuş üzümlerini karışıma ekleyin.
  • Yumurtayı ayrı bir kapta sütle birlikte güzelce çırparak karışıma ekleyin ve yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurunuzu ince bir şekilde açarak, bir bardak yardımıyla 16 adet yuvarlak elde edin.
  • Yuvarlak hamurlarınızı içini hafifçe yağladığınız tavada her iki tarafı da 3 er dakika olmak üzere toplam 6 dakika pişirin.
  • Keklerinizin üzerine toz şeker ya da pudra şekeri serperek afiyetle tüketin.

Galler Keki tarifinin püf noktası nedir?

Kek hamurunuza kakule, zencefil, muskat gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025