Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Galeta Unlu Tatlı Tarifi

Galeta Unlu Tatlı

Galeta Unlu Tatlı Tarifi

Galeta Unlu Tatlı tarifi: Galeta Unlu Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Galeta Unlu Tatlı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Galeta Unlu Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1/2 çay bardağı hindistan cevizi

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limonun suyu

Muhallebisi İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti

Süslemek İçin:

  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi

Galeta Unlu Tatlı tarifi nasıl yapılır?

  • Kekini hazırlamak için; yumurtaları ve şekeri köpük kıvamına gelene dek bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Ardından içerisine sıvı yağ, galeta unu, ceviz, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, güzelce karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı dibini yağladığınız kare bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakın.
  • Şerbeti için; su ve şekeri bir tencerede güzelce karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 5 dakika daha kaynatın ve içerisine limon suyunu ilave edin. Ardından altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın.
  • Muhallebisi için; süt, un, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve kaynaya dek karıştırmaya devam edin. Muhallebi koyulaşıp, kaynamaya başlayınca içine vanilyayı ekleyin ve altını kapatın ve ılıklaşmasını bekleyin.
  • Ilıklaştıktan sonra içine toz krem şantiyi ekleyip, bir mikser ile güzelce çırpın.
  • Kek piştikten sonra fırından alın ve kek sıcakken üstüne soğumuş olan şerbeti dökün. Kek şerbeti emdikten sonra üstüne hazırladığınız muhallebiyi güzelce yayın ve tüm üstünü Hindistan cevizi ile kaplayın.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Galeta Unlu Tatlı tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebisinde tam buğday unu yerine normal un da kullanabilirsiniz. Şerbetli tatlılarda olduğu gibi kek sıcak şerbet soğuk olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025