Galeta Unlu Tatlı Tarifi
Galeta Unlu Tatlı tarifi: Galeta Unlu Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Galeta Unlu Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 dilim
Galeta Unlu Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 damla limonun suyu
Muhallebisi İçin:
- 3 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı tam buğday unu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
Süslemek İçin:
- 1/2 su bardağı hindistan cevizi
Galeta Unlu Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Kekini hazırlamak için; yumurtaları ve şekeri köpük kıvamına gelene dek bir mikser yardımıyla çırpın.
- Ardından içerisine sıvı yağ, galeta unu, ceviz, hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı dibini yağladığınız kare bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişmeye bırakın.
- Şerbeti için; su ve şekeri bir tencerede güzelce karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın, 5 dakika daha kaynatın ve içerisine limon suyunu ilave edin. Ardından altını kapatın ve soğuması için bir kenara alın.
- Muhallebisi için; süt, un, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve kaynaya dek karıştırmaya devam edin. Muhallebi koyulaşıp, kaynamaya başlayınca içine vanilyayı ekleyin ve altını kapatın ve ılıklaşmasını bekleyin.
- Ilıklaştıktan sonra içine toz krem şantiyi ekleyip, bir mikser ile güzelce çırpın.
- Kek piştikten sonra fırından alın ve kek sıcakken üstüne soğumuş olan şerbeti dökün. Kek şerbeti emdikten sonra üstüne hazırladığınız muhallebiyi güzelce yayın ve tüm üstünü Hindistan cevizi ile kaplayın.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
Galeta Unlu Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebisinde tam buğday unu yerine normal un da kullanabilirsiniz. Şerbetli tatlılarda olduğu gibi kek sıcak şerbet soğuk olmalı.