Galeta Unlu Poğaça Tarifi
Galeta Unlu Poğaça tarifi: Galeta Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Galeta Unlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
34 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Galeta Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurt sarısı (üzerine sürmek için)
Galeta Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Unu geniş bir kaba eleyin. Galeta unu, mayayı, tuzu ilave edip. Bütün kuru malzemeyi parmaklarınızla karıştırın.
- Yavaş yavaş yoğurt ve suyu da ilave edin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar katlayarak yoğurun.
- Hafif unlanmış tezgahın üzerinde 30 gr'lık bezeler halinde üzerine nemli bir bezle örterek dinlendirin.
- Fırını 170 dereceye ayarlayın.
- Hamur bezeleri iki katına çıkıncaya kadar, mayalandırmaya devam edin.
- Mayalanan hamurun gazını alarak, yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar, afiyet o
Galeta Unlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Mayalı ürünleri hazırlarken kullanacağınız suyun ılık olması mayalanma süresini kısaltacaktır.
Galeta Unlu Poğaça tarifi için servis önerisi
Yanına çayı da demlediniz mi değmeyin keyfinize.