Galeta Unlu Poğaça Tarifi
Galeta Unlu Poğaça tarifi: Galeta Unlu Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Galeta Unlu Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Galeta Unlu Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet patates
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı galeta unu
Galeta Unlu Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlayın, sonra soyup çatalla ezin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın.
- Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
- Her bir parçayı elinizle açın, içine harçtan koyup tekrar yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Galeta Unlu Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Bitiremediğiniz poğaçaları buzlukta saklayabilirsiniz.