Galeta Unlu Patlıcan Kızartması Tarifi
Galeta Unlu Patlıcan Kızartması tarifi: Galeta Unlu Patlıcan Kızartması için gerekli malzemeler nelerdir? Galeta Unlu Patlıcan Kızartması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Galeta Unlu Patlıcan Kızartması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
Kızartmak için:
Galeta Unlu Patlıcan Kızartması tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun.
- Boyuna parmak kalınlığında doğrayın.
- Ayrı ayrı kaplara; unu, yumurtayı ve tuzla karıştırdığınız galeta ununu koyun.
- Yağı da genişçe bir tavaya alın.Patlıcanları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak galeta ununa batırarak, kızdırılmış yağa atın ve iki tarafı da nar gibi kızarınca alıp, kağıt havlu serilmiş bir tabağa koyun.
- Tüm patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra, bir servis tabağına alın ve dereotu ile tatlandırılmış sarımsaklı yoğurtla servis edin. Afiyetler olsun!
Galeta Unlu Patlıcan Kızartması tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanlar yağda çok hızlı kızarıyorlar. O yüzden hazırlarken hepsini hazır edip öyle kızartmaya başlamanız çok daha iyi olacaktır.