Galeta Unlu Börek Tarifi
Galeta Unlu Börek tarifi: Galeta Unlu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Galeta Unlu Börek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Galeta Unlu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börekler İçin:
- 3 adet hazır yufka
- 125 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
- 70 gram beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Galeta Unlu Börek tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için peyniri bir kaba ufalayın ya da rendeleyin. Üstüne maydanozları ince ince doğrayıp ekleyin. Baharatlarını da ilave ettikten sonra güzelce karıştırın. İç harcınız hazır.
- Bir tavada tereyağını eritin.
- Yufkalardan birini tezgaha serin. Üstüne bir fırça yardımı ile eritilmiş tereyağını sürün ve ikinci yufkayı da üstüne serin.
- Tekrar her yerine eritilmiş tereyağı sürün ve üçüncü yufkayı da üstüne serin. Son kalan tereyağını da yufkanın her yerine sürün.
- Bu şekilde araları tereyağı ile yağlanmış şekilde 3 yufka üst üste serilmiş olacak.
- Bir bıçak yardımı ile önce iki yarım daire olacak şekilde ve ardından her bir yarım daireyi 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Böylece 16 adet parça elde etmiş olacaksınız.
- Her bir üçgenin geniş ucuna hazırladığınız iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Bir kaba galeta ununu, diğer kaba da sütü boşaltın ve sardığınız her bir ruloyu önce süre, ardından da galeta ununa batırın.
- Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılık olarak servis edin.