Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Galeta Unlu Börek Tarifi

Galeta Unlu Börek

Galeta Unlu Börek Tarifi

Galeta Unlu Börek tarifi: Galeta Unlu Börek için gerekli malzemeler nelerdir? Galeta Unlu Börek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Galeta Unlu Börek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Börekler İçin:

  • 3 adet hazır yufka
  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

İç Harcı İçin:

  • 70 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Galeta Unlu Börek tarifi nasıl yapılır?

  • İç harcı için peyniri bir kaba ufalayın ya da rendeleyin. Üstüne maydanozları ince ince doğrayıp ekleyin. Baharatlarını da ilave ettikten sonra güzelce karıştırın. İç harcınız hazır.
  • Bir tavada tereyağını eritin.
  • Yufkalardan birini tezgaha serin. Üstüne bir fırça yardımı ile eritilmiş tereyağını sürün ve ikinci yufkayı da üstüne serin.
  • Tekrar her yerine eritilmiş tereyağı sürün ve üçüncü yufkayı da üstüne serin. Son kalan tereyağını da yufkanın her yerine sürün.
  • Bu şekilde araları tereyağı ile yağlanmış şekilde 3 yufka üst üste serilmiş olacak.
  • Bir bıçak yardımı ile önce iki yarım daire olacak şekilde ve ardından her bir yarım daireyi 8 eşit üçgen olacak şekilde kesin. Böylece 16 adet parça elde etmiş olacaksınız.
  • Her bir üçgenin geniş ucuna hazırladığınız iç harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın.
  • Bir kaba galeta ununu, diğer kaba da sütü boşaltın ve sardığınız her bir ruloyu önce süre, ardından da galeta ununa batırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılık olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025